Ülkemizde 1987 yılından bu yana her yıl 4-10 Mayıs tarihleri "İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası" olarak kutlanmakta ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Hafta kapsamında etkinlikler düzenlenmektedir. Bizde Seben İzzet Baysal Meslek Yüksekokulu olarak sağlık ve güvenlik kültürünün taşıyıcısı olan bireyler yetiştirme misyonuyla bu hafta için bir farkındalık ve bilinç oluşturma etkinliği planladık.  Başta Kaizen OSGB olmak üzere Bolunun önde gelen firmalarından alanında uzman kişiler bize bu etkinliğimizin gerçekleşmesi konusunda destek oldular.

Panele Seben İzzet Baysal Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin yanısıra Seben deki kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan idari amirler ve çalışanlar da yoğun ilgi göstermiştir. Açılış konuşmasını yapan Yüksekokul Müdür Yardımcısı Fazilet NOHUT, insanın hayattaki en önemli varlığının sağlığı olduğunun altını çizerek sağlıklı ve güvenli bir ortamda sürdürülebilir bir yaşam kalitesinin ise bir dizi program ve prosedürlerin zorunluluklar nedeniyle yerine getirilmesiyle değil bir yaşam tarzı olarak benimsenip kültürel bir unsur olarak hayatımızın içinde yer almasıyla mümkün olacağını vurguladı.

Açılış konuşmasının ardından LİNTER TEKSTİL LTD ŞTİ ÜRETİM MÜDÜRÜ A SINIFI İSG UZMANI , SAYIN ALİ AY YARKIN SAHADA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UYGULAMALARI, KAIZEN OSGB MÜDÜRÜ, MUSTAFA ÜNAL, İSG UZMANI GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI, KAIZEN OSGB, İŞYERİ HEKİMİ SAYIN ÖZLEM BEYKOZ,  ÇALIŞMA YAŞAMINDA SAĞLIK GÖZETİMİ ,BAŞOĞLU KABLO İKY MÜDÜRÜ ,SAYIN SELMA KURT INSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNDE IŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KONUSUNUN ÖNEMİ, GEREDE MESLEK YÜKSEKOKULU, ÖĞRETİM GÖREVLİSİ, SAYIN AYHAN MİLLİ İSE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UYGULAMALARININ HUKUKİ YÖNÜ konularında bilgi vererek  katılımcılardan gelen soruları yanıtladılar.