Seben İzzet Baysal Meslek Yüksekokulu, her zaman ki gibi sosyal sorumluluk projelerinin içinde yer almaya devam ediyor. İş Sağlığı ve Güvenliği Programında görev yapan Öğr. Gör. Tuğçe Üner ve İş Sağlığı ve Güvenliği II. Sınıf öğrencisi olan Büşra Begde tarafından organize edilen 19 Nisan 2017 ve 3 Mayıs 2017’de gerçekleşen sosyal sorumluluk faaliyeti yoğun ilgi gördü.                T.C. Sağlık Bakanlığı’nca kemik iliği nakli bekleyen hastalar ve çok sayıda gönüllü vericiye ait doku grubu antijeni bilgilerinin depolamasına ilişkin oluşturulan Kemik İliği Bankasının (KİB) ve kemik iliği nakli ile ilgili merkezler arasında koordinasyonun sağlanması için kurulan  TÜRkiye k Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKÖK) ve KIZILAY,  Seben İzzet Baysal Meslek Yüksekokulu’nda yapılan bir organizasyonda gönüllülerle bir araya geldi.                Önce, 19 Nisan 2017’de üniversite öğrencilerine ve Seben halkına verilen eğitim ardından,  3 Mayıs 2017’de Düzce şubesinden tekrar gelen KIZILAY VE TÜRKÖK ekibi, yapılan bağışlar ile Düzce’ye geri döndü. Gün sonunda toplam 44 kök hücre bağışı ve 48 kan bağışı yapılarak beklenilenden daha fazla ilgi ve bağış ile gün tamamlandı. Seben’de gönüllülerin ilgisi sonucunda; bu sosyal sorumluluk faaliyetinin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla, Seben’e bağışçı yetersizliğinden son 5 yıldır gelemeyen ekip ile yılda 2 kez faaliyet yapmak üzere anlaşıldı. Bunun yanı sıra kan bağışı yapan her kişi için, “ 1 fidan” projesi kapsamında Kızılay tarafından 1 fidan dikildiği bildirilmiştir. Hayat vermenin önemi ve bilinciyle hareket eden Türk Kızılayı, T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın  işbirliği ile gönüllü kan bağışçılarının her bağışı için bir fidanı toprakla buluşturarak, doğaya hayat verecek iki yönlü bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmiştir. Bu proje 2014’te başlamış olup, 5 yıl sürmesi öngörülmektedir. Hedef 15.000.000 fidandır. Bu vesile ile Seben İzzet Baysal Meslek Yüksekokulu olarak çift yönlü bir sosyal sorumluluk projesine katkı sağlamanın mutluluğunu duymaktayız.

Gönüllü kan bağışları ve kök hücre bağışları ile hem hayat kurtaran hem de bu vesile ile dikilen fidanlarla orman alanlarının genişlemesine ve doğaya yapılan katkıdan dolayı bağışçılarımıza da teşekkür ediyoruz.

Özellikle organizasyonun yapılmasına destek olan Müdürümüz Sn. Yrd. Doç Dr. Macit Demirer başta olmak üzere, her an organizasyon ekibimizin yanında yer alan Müdür yardımcımız Öğr. Gör. Muhammet Hüseyin Karayumak’a, katkılarından dolayı yüksekokulumuz tüm idari ve akademik personeline, diğer kurumların gönüllü personellerine, halka duyurulmasında ekibimize yardımcı olan Seben Belediye Başkanlığına, ayrıca yüksekokulumuz İş Güvenliği programı öğrencilerimizden organizasyonun yürütülmesinde emeği geçen Büşra Begde, Mehmet Çalışkan, Ayşegül Özdemir, Kübra Seçkin, Aslı Cirit, Elifnur Demirbaş, Metin Özel, Ahmet Şener ile birlikte tüm duyarlı kişilere katılımları için teşekkürlerimizi sunarız.