Seben Bolu’ ya, 54 km mesafe uzaklığındadır. Ankara’ ya 200 km, İstanbul’ a 300 km uzaklıktadır.

SEBEN’DE ÖĞRENCİ OLMANIN AVANTAJLARI

• YAKLAŞIK 3000 KİŞİLİK BİR NÜFUSA SAHİP KÜÇÜK VE ŞİRİN BİR İLÇEDİR.
  • SEBENDE GÜNÜN HER SAATİNDE HAYAT GÜVENLİDİR.
  • HALKI ANADOLU KÜLTÜRÜNÜN DEĞERLERİNİ HALA YAŞATABİLEN, YARDIMSEVER VE MİSAFİRPERVER İNSANLARDAN OLUŞMAKTADIR.
  • İLÇE HALKI EĞİTİME,ÖĞRETİME ÖNEM VEREN, DESTEK OLAN ,DIŞA DÖNÜK VE GELİŞİME AÇIK BİR YAPIYA SAHİPTİR. BU AÇIDAN DIŞARIDAN GELEN ÖĞRENCİLER ONLAR İÇİN ÖZEL BİR ÖNEME SAHİPTİR.
  • SEBENDE ULAŞIM ÇOK KOLAYDIR. HER YER YÜRÜME MESAFESİNDEDİR.
  • SEBEN ÖĞRENCİ İÇİN İDEALDİR. ÖĞRENCİLER YEME İÇME VE BARINMA GİBİ TEMEL İHTİYAÇLARINI MİNİMUM MASRAFLA KARŞILAYABİLMEKTEDİR.
  • SEBENDE SOSYAL HAYAT AÇISINDAN BÜYÜK ŞEHİRLERİN OLANAKLARI OLMADIĞI BİR DEZAVANTAJ GİBİ GÖRÜNSE DE GÜNÜMÜZ GENÇLERİNİN ÜNİVERSİTELERİ TÜKETİMİ ARTTIRAN BİRER CAZİBE MERKEZİ OLARAK ALGILAYIP, SUNULANI TÜKETME EĞİLİMİNE KARŞIN SEBEN ÖĞRENCİLERİMİZİN İÇİNDEKİ GİRİŞİMCİ RUHU ATEŞLEMEK ,KENDİLERİNİN HAYATA NELER KATABİLECEKLERİNİN FARKINA VARABİLMELERİ İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT SUNMAKTADIR.
  • SEBEN İZZET BAYSAL MESLE YÜKSEKOKULU YENİ KURULAN BİR OKUL OLMASI DOLAYISIYLA TÜRKİYENİN DÖRT BİR YANINDAN GELEN TÜM ÖĞRENCİLERİMİZ BURADA BİRBİRİNE KENETLENMİŞ, GÜÇLÜ BİR AİLE TABLOSU ÇİZMEKTEDİR VE BÖYLELİKLE BİRLİKTE KARDEŞÇE YAŞAYABİLMENİN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNDEN BİRİNİ SUNMAKTADIR.