Barilla Gıda Kapılarını İş Sağlığı ve Güvenliği Öğrencilerine Açtı

21 Nisan 2025 Pazartesi

 

Barilla Gıda Kapılarını İş Sağlığı ve Güvenliği Öğrencilerine Açtı

 

21.04.2024 tarihinde, Yüksekokulumuz İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Programı 2. Sınıf öğrencileri “Meslek Hastalıkları ve İş Hijyeni” dersi kapsamında Öğr. Gör. Arife ÇAKIN rehberliğinde Barilla Makarna Fabrikası’na gezi düzenledi. Geziye başlamadan önce öğrencilere yemek ikramında bulunuldu. Ardından toplantı salonunda marka ve işletme tanıtıldı. Daha sonra üretim ve kalite müdürleri ile iş güvenliği uzmanları eşliğinde saha gezisi yapılarak öğrencilere İSG uygulamaları gösterildi. Öğrenciler sahada üretim süreçlerinin nasıl gerçekleştirildiğini, otomasyon sistemlerini, gıda güvenliğinde iş hijyeni uygulamalarını ve teknolojinin iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarıyla entegrasyonunu gözlemleme fırsatı yakaladılar. Son olarak öğrencilerle soru cevap yapılarak görüş ve önerileri alındı. Bu gezi mesleki kazanımların yanında duygusal anlar da yaşattı. Çünkü İSG Programı mezunlarımızdan Eren KAYA gezi ekibimizi işletmenin C sınıfı iş güvenliği uzmanı olarak karşıladı. Kendi mezunu olduğu okulun öğrencilerini bir meslek profesyoneli olarak sahada ağırlayan KAYA tecrübelerini aktarırken hem öğrencilere örnek oldu hem de mezunlarımızın böyle güzel yerlere gelmesindeki haklı gururu yaşattı. Gezinin gerçekleştirilmesinde emek veren ve bizleri özenle ağırlayan başta mezunumuz İş Güvenliği Uzmanı Eren KAYA’ ya, Tedarik Zinciri Sorumlusu Ersin ERTUĞRUL’ a, İş Güvenliği Uzmanı Esra ÖKTEN’ e Kalite Müdürü Kemal Keskin’e, Üretim Müdürü Betül ERYILMAZ’ a, Teknik Saha Şefi Şenol ŞAHİN’ e, bu imkânı sağlayan Barilla Gıda’ ya ve tüm çalışanlarına teşekkür ederiz. İş Sağlığı ve Güvenliği öğrencilerine mesleki bilgi ve becerinin kazandırılmasında hayati önem arz eden bu tür saha gezilerini her zaman desteklemekte ve öğrencilerimizi çağın gereklerine uygun şekilde yetiştirebilmek için bilgiyi daima farklı örneklerle zenginleştirmeyi hedeflemekteyiz.