AZAMİ ÖĞRENİM SONU SINAVI BAŞVURULARI HK.

30 Ağustos 2024 Cuma

Önlisans programlarına kayıt olduktan sonra 4 yıllık azami süreleri sona eren (kayıt donduran öğrenciler hariç) için verilen haklardan yararlanacak (2020 yılı girişli) öğrencilere yönelik yapılacak iş ve işlemler Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği kapsamında değerlendirilecektir.
  1. Öğrenciler, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın öğrenim süresi iki yıl olan önlisans programlarını azami dört yıl içinde tamamlamak zorundadırlar.
  2. Bütün dersler için iki ek sınav hakkı verilir. Bu sınavlar sonunda başarısız ders sayısını beş derse indirenlere bu beş ders için üç yarıyıl, ek sınavları almadan beş derse kadar başarısız olan öğrencilere dört yarıyıl/iki yıl; bir dersten başarısız olanlara ise öğrencilik hakkından yararlanmaksızın sınırsız, başarısız oldukları dersin sınavlarına girme hakkı tanınır. Bu sınavlar sonucunda başarısız ders sayısı 6 ve üzerinde olan öğrencilerin kayıtları ilgili birim yönetim kurulu kararı ile silinir..
  3. Bu duyuru ilgili öğrenciler için tebliğ niteliğinde olup öğrencilere başka bir bilgilendirme yapılmayacaktır.
Azami Süre Sonu 1. Sınav
Son Müracaat Tarihi Sınav Tarihi
2 Eylül 2024 4-7 Eylül 2024
Azami Süre Sonu 2. Sınav
Sınav Tarihi
11-14 Eylül 2024
 

Azami Öğrenim Sonu Sınav başvuru formu için tıklayınız.